Jouw eigen identeit op het internet, jouw domeinnaam

Een nieuwe domeinnaam kiezen

Kies een domeinnaam die past bij jouw bedrijf, jouw sportclub, hobby, etc. Een naam kort en krachtig is, die makkelijk te onthouden en te noteren valt. 

De meeste pareltjes van domeinnamen zijn intussen reeds ingenomen. Het is dus vooral een kwestie van voldoende creatief uit de hoek te komen.

Aan welke voorwaarden moet een domeinnaam voldoen?

Een domeinnaam is een aaneenschakeling van cijfers, letters en koppeltekens. Het koppelteken kan niet het eerste of het laatste karakter zijn en er kunnen ook geen twee koppeltekens na elkaar voorkomen. Andere leestekens of spaties mogen niet voorkomen in een domeinnaam. 

Is een domeinnaam hoofdlettergevoelig?

In een domeinnaam maakt het niet uit of je kleine of grote letters gebruikt. Probeer voor de fun maar eens te surfen naar GoOgLe.CoM en je zal merken dat dit ook gewoon lukt.

Jouw domeinnaam verhuizen

Je hebt reeds een bestaande domeinnaam bij een andere hosting partij, maar je wil deze verhuizen naar ons? 

Hoe gaat dit in zijn werk?

Om een domeinnaam te kunnen verhuizen moet je er in de eerste plaats de eigenaar van zijn. Misschien heeft jouw vorige webdesigner jouw domeinnaam al dan niet bewust de domeinnaam op hun eigen naam geregistreerd. Het is dat natuurlijk belangrijk dat je dit laat rechtzetten.

Voor iedere domeinnaam geldt dat je een verhuiscode nodig hebt om de domeinnaam naar een nieuwe hosting partij te kunnen verhuizen. Hoe je deze verhuiscode kan verkrijgen verschilt per domeinnaam extentie.

Voor de meeste domeinnaam extenties geldt dat je de verhuiscode kan opvragen bij jouw huidige registrar. Dit is bijvoorbeeld het geval voor een .com / .eu / .net / .info domeinnaam.

Voor een .be domeinnaam kan je de verhuiscode opvragen bij DNS Belgium. Je krijgt de code uiteindelijk via email toegestuurd naar het email adres waarmee je jouw domeinnaam geregistreerd hebt. Ga naar https://www.dnsbelgium.be/nl klik op “Transfercode aanvragen” en vul jouw domeinnaam in.

Ik heb de verhuiscode. Wat nu?

De verhuiscode moet je bij jouw bestelling aan ons laten weten. Met deze code kunnen wij voor jou de verhuis initiëren.

Prijslijst

.at€ 25.00 /jaar
.be€ 10.00 /jaar
.bg€ 78.00 /jaar
.biz€ 17.00 /jaar
.brussels€ 35.00 /jaar
.co€ 35.00 /jaar
.com€ 15.00 /jaar
.de€ 9.00 /jaar
.es€ 16.00 /jaar
.eu€ 11.00 /jaar
.events€ 45.00 /jaar
.fi€ 25.00 /jaar
.fr€ 25.00 /jaar
.fr€ 19.00 /jaar
.info€ 17.00 /jaar

prijzen excl 21% btw

Scroll naar top